Splošni pogoji

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine: www.pasji-frizer.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina www.pasji-frizer.com je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga družba z omejeno odgovornostjo Peterca d.o.o., v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja sistem, torej kupec v spletni trgovini. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ali nadimku, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo, ki ga sam oblikuje. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.pasji-frizer.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom/kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

V spletni trgovini vam ponudnik omogoča plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu in plačilo po predračunu.


Plačilo po povzetju

Poštnemu uslužbencu ali dostavljalcu ob prevzemu paketa izročite gotovino in pošta bo za vas opravila plačilo.
Provizija za plačilo (1,05 EUR) je vključena v ceno poštnine.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.


Plačilo po predračunu

Stranka lahko pri načinu plačila izbere plačilo po predračunu, kar pomeni da bo stranka v najkrajšem možnem času na njen elektronski naslov, ki ga je navedla ob registraciji dobila predračun. Ko stranka opravi plačilo predračuna na naš transakcijski račun (naveden na predračunu), bomo paket še isti dan poslali na strankin naslov.

 

Nakazilo na TRR

 


Nakazilo na račun upravitelja spletnega mesta pasji-frizer.com - Peterca d.o.o.

Pri tem načinu plačila kupec sledi spodnjim navodilom:

 

Številka TRR računa.: SI56 3000 0001 1068 706
Ime računa: Maša Peterca, Peterca d.o.o.
Namen: Za namen vpišite - plačilo računa dogistajl
Sklic: Vpišite datum naročila ter št. naročila. Npr: 00 21052010-60 
Banka: Sberbank

 

Cene

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse cene so v evrih in vključujejo 22% DDV. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno.

Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. 

Varovanje podatkov in zasebnost

Registracija oziroma vpis osebnih podatkov v spletno trgovino trgovca je potreben samo za pravilno izvajanje storitev in posredovanje plačila. Spletna trgovina ne bo nikoli posredovala ali kako drugače rokovala z vašimi osebnimi podatki. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa. Spletna trgovina uporablja kar nekaj različnih varnostnih tehnologij za zaščito vaših podatkov in zasebnosti.

Vračilo ali menjava blaga


Vračilo artikla v primeru, da ugotovim da mi model ali številka ne usteza:
Vsak artikel, za katerega ste ob prejemu pošiljke ugotovili, da vam model ali številka artikla ne ustreza, ga lahko pošljete nazaj na naš naslov in poslali vam bomo drug artikel, ki vam ustreza.

Strošek poštnine v primeru vračila v tem primeru nosite vi, ko pa vam pošljemo želeni artikel nazaj, pa stroške poštnine krije pasji-frizer.com.

Prosimo vas, da nas predhodno o zamenjavi oz. vračilu obvestite po e-mailu na info@pasji-frizer.com, zraven pa obvezno pripišite katero številko želite ali morda drug model ali artikel, da lahko ta artikel čimprej rezerviramo za vas. 

Če želene številke ali artikla več ni na zalogi, si lahko izberete drug artikel ali pa zahtevate, da vam vrnemo kupnino. V tem primeru nam v obvestilu o vračilu obvezno pripišite številko vašega TRR.

 

Naslov za zamenjavo artikla:
Če želite artikel zamenjati, pošljite paket z računom na naslov: PETERCA d.o.o., Studenec 9a, 1000 Ljubljana.
Pomembno obvestilo: Artikle, ki jih želite zamenjati morajo biti nepoškodovani, nenošeni in v orginalni nepoškodovani embalaži. 

Vračilo blaga in vračilo kupnine:
V primeru, da po prevzemu blaga, prejeti artikel ni po meri potrošnika ali z artiklom ni zadovoljen, ima potrošnik pravico, da ponudniku najkasneje v 14-ih dneh od dneva, ko je potrošnik prejel blago, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe. Pri tem potrošniku ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. 

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti po pošti (PETERCA d.o.o., Studenec 9a, 1000 Ljubljana) ali na kontaktni e-naslov: info@pasji-frizer.com. Vračilo prejetega blaga na naveden naslov v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj s priloženim računom najkasneje v 30-ih dneh od sporočila o odstopu na naslov ponudnika:  PETERCA d.o.o., Studenec 9a, 1000 Ljubljana.

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Za vrnjene izdelke NE sprejemamo pošiljk z odkupnino.

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti račun. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Če kupec odstopi od pogodbe v skladu z določili, mu ponudnik vrne vsa opravljena plačila. Vračilo plačil bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka.  V kolikor izrazite željo po vračilu kupnine, vam jo vrnemo izključno preko nakazila na vaš osebni bančni račun, ki nam ga morate v postopku vračila pisno sporočiti.

Odveza odgovornosti

Trudimo se zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov na naših spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko dobavni roki in cene spremenijo tako hitro, da ne utegnemo pravočasno popraviti vseh sprememb. V takšnem primeru vas bomo obvestili o spremembah in omogočili odstop od naročila ali zamenjavo izdelka, oziroma ponudili rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Dobavni rok

Dobavni rok je izražen v številu delovnih dni. Za izdelke, ki so na zalogi, je dobavni rok 4-7 delovne dni po prejemu naročila. V primeru plačila na TRR začne dobavni rok teči prvi delovni dan po prejemu potrdila o plačilu. V kolikor je za naročen izdelek rok dobave daljši, ponudnik uporabniku/kupcu pošlje elektronsko obvestilo o predvidenem možnem roku dobave. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

Dostava

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času oz. naročnika obvestiti o morebitni zamudi z dostavo. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Stroški dostave so za vse pošiljke z osebno dostavo po Ljubljani in okolici 2,50 €, pri pošiljki s Pošto Slovenije in plačilom po povzetju so stroški dostave obračunani glede na težo po ceniku Pošte Slovenija. Pri naročilih nad 50,00€ se ne obračunajo stroški dostave oz. pošiljanja.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če ob prevzemu pošiljke opazite, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, je potrebno sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da paket prinesete na pošto, ki ti je paket dostavila in poštne uslužbence opozorite, da je potrebno izpolniti in podpisati obrazec Zapisnik o poškodovani pošiljki. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pritožbe

Stranka lahko v primeru težav pošlje sporočilo po elektronski pošti na info@pasji-frizer.si

Fotografije

Slike naših artiklov so posnete v digitalni obliki in zato se lahko zgodi, da barva oz. odtenek artikla, ki je na spletu, nekoliko odstopa od dejanske barve oz. odtenka tega artikla. Prav tako lahko na barvo artikla na spletu močno vplivajo tudi nastavitve vašega monitorja. Čeprav poskušamo zagotoviti čim bolj natančne fotografije izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične.

Košarica

Stanje vaše košarice lahko sproti spremljate na gumbu košarica. POZOR: S tem, ko ste artikel dodali v košarico, artikel še ni kupljen! Lahko se zgodi, da prav v tem času nekdo drug naroča isti artikel. Če gre za zadnji artikel na zalogi, bo le ta poslan kupcu, katerega naročilo je prej prispelo v naš sistem.

Postopek nakupa

1.     Oddaja naročila Pred končno oddajo naročila se vam pojavi stran na kateri preverite pravilnost vašega naročila in ga po potrebi popravite, šele s potrditvijo te izbire bo naročilo dejansko posredovano k nam.

2.     Naročilo sprejeto Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

3.     Naročilo potrjeno Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

4.     Blago odpremljeno Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.