Nega

KOPANJE S SUŠENJEM

V našem salonu uporabljamo kozmetično linijo, ki ima razvite produkte za vse vrste dlake, kot tudi občutljive kože. Kužka trikrat šamponiramo tako, da mu zagotovo odstranimo vso umazanijo iz dlake. Sušimo s profesionalnim sušilcem za pse, ki ne izsuši kože, kot to lahko povzroči navaden sušilec za lase.

KRAJŠANJE KREMPLJEV

Predolgi kremplji se pogosto pojavljajo pri kužkih,ki živijo v stanovanju in nimajo ustrezne pogoje za brušenje. Če jih pravočasno ne skrajšate lahko povzročijo deformacijo tačk,lahko pa se celo zarastejo nazaj v blazinice. Pri nas uporabljamo klešče z zaščitno zaporo, ki onemogoči preglobok zdrs kremplja v klešče.

NEGA BLAZINIC

Še posebej v zimskih mesecih so pasje blazinice in smrčki zelo izpostavljeni. S kvalitetno kozmetiko pri nas poskrbimo za razpokane, presušene blazinice in smrčke saj jim vrnemo naravno vlažnost, jih razkužimo ter zaščitimo pred izsušitvijo.

NEGA OČI

Nekatere pasme so še posebej izpostavljanje solzenju očes, ki povzroča sprijetje dlake na tem predelu. Če tega redno ne čistimo nastanejo trde kepice, ki jih je težje odstraniti in  lahko povzročijo tudi vnetje. Z mlačno vodo omehčamo kepice in jih neboleče odstranimo, prav tako pa uporabljamo tudi sredstvo za nego okoli oči, ki pomaga zakriti sledi solzic.

NEGA UŠES

Če zavohate neprijeten vonj iz ušes ali morda opazite, da imajo le-ta zelo veliko količino ušesnega masla , je to najverjetneje vnetje. Da bi to preprečili, v našem salonu poskrbimo za čista ušesa vašega kosmatinca. Iz ušesnih kanalov odstranimo vso dlako, nato pa jih očistimo s posebno emulzijo tako, da vaš kuža nima več izgovora da vas ne sliši.

NEGA ZOB

Predvsem je pomembna za pse manjše rasti,ki nimajo dovolj močnega ugriza za glodanje kosti, s katerim si čistijo zobe. S primerno kozmetiko, ki razkuži, prepreči vnetje in nastanek zobnega kamna ter odpravlja slab zadah, poskrbimo za ustno higieno vašega kužka.

PAZNJENJE ANALNE ŽLEZE

Preventiva, da ne pride do vnetja analne žleze je praznjenje le-te. Če opazite, da se vaš kuža drsa po zadnjici ali pa se konstantno liže je nujno, da ukrepate. Analna žleza se z zdravim trdim blatom sama prazni, če pa ima kuža pogosto mehko blato pa je možnost vnetja višja zato je potrebno ročno sprazniti analne mešičke.  

ČESANJE

Ključnega pomena za zdrav in lep izgled vašega kužka je redno razčesavanje in krtačenje. Pri neredni negi se namreč lahko dlaka sprime in zavozla. Za razvozlavanje imamo na voljo različne pripomočke in rezila s katerimi neboleče rešimo kužka neprijetnih vozlov.

S krtačenjem kužkom odstranjujemo odpadlo oziroma odmrlo dlako, ki je suha in se lomi. Vse odpadajoče dlake ni mogoče odstraniti samo s krtačenjem, zato v našem salonu uporabljamo različne tehnike in ustrezne pribore s katerimi lahko zmanjšamo izpadanje dlake za do 80%. 

STRIŽENJE

Če pripeljete kužka samo na striženje je predpogoj, da mora biti sveže opran in posušen, saj lahko v nasprotnem primeru poškodujemo škarje in aparat za striženje. Pred striženjem dlako razvozlamo in razčešemo tako, da lahko le-ta poteka brez zatikanja skozi dlako. Kužke strižemo po FCI standardih, z veseljem pa upoštevamo tudi vaše želje, ki so vedno na prvem mestu. Poskrbimo, da delo opravimo čim bolj ne stresno za kužka.

TRIMANJE

Je primerno le za pasme z žimasto dlako, ki ima tri dolžine. S trimanjem tako odstranimo najdaljšo dlako, nato pa z ustreznim priborom še podlanko. Tako na koncu ostane le ena dolžina dlake. Če kužka pripeljete samo na trimanje ga morate oprati dva dni prej in ne na dan prihoda, saj je dlaka v tem primeru premehka in se jo ne da trimati. Prav tako ni mogoče trimati dlake, ki je bila predhodno postrižena z aparatom za striženje.

CELOTNA NEGA

Vključuje vse od predhodno naštetih podstavk.

V tem prodajnem programu trenutno ni izdelkov.